1539854539692Detall de la façana del Tribunal Suprem

Desde la web de Noticíes informació publiquen:

Els impostos de la hipoteca els ha de pagar el banc, no el client

El Tribunal Suprem ha sentenciat que qui ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentats en la constitució d’hipoteques és l’entitat que deixa els diners, no qui rep el préstec.

Ho ha fet en una sentència d’aquest dimarts, 16 d’octubre que s’ha conegut aquest dijous, i que modifica la jurisprudència que ha fet servir aquest tribunal fins ara.

Aquesta sentència és la resposta a un recurs presentat per l’empresa municipal d’habitatge de l’Ajuntament de Rivas Vaciamadrid contra una sentència del TSJ de Madrid del juny del 2017.

Aquest impost d’actes jurídics documentats és el principal que cal pagar quan es fa una hipoteca, és de competència autonòmica i a Catalunya suposa un 1,5% del valor total d’una hipoteca. És a dir, que per una hipoteca de 100.000 euros, cal pagar 1.500 euros per aquest impost.

És retroactiu?

Les associacions de defensa dels consumidors i alguns despatxos d’advocats creuen que la decisió del Suprem té caràcter retroactiu i, per tant, la banca hauria de tornar molts diners als afectats.

Anar a la publicació